A co tam duży kret, zrobimy dziś małe kreciki. Trochę przy nich zabawy, ale i frajda przeogromna! Przy foremkach z muffinek można dać upust emocjom! No i daliśmy wyklejając je piaskiem z ciastek Oreo 🙂
Składniki na ciasteczka:
- opakowanie ciasteczek Oreo lub zamienników ( sprawdzają sie świetnie) z nadzieniem waniliowym
- 50 gram masła
Składniki na krem:
- 100-150 ml śmietany kremówki
- cukier waniliowy lub płaska łyżka cukru pudru do smaku
Banany, banany, banany !!!
Wykonanie:
- Oddzielamy jasną masę ciastek od ciemnej części.
- Ciemną część ciastek kruszymy lub blendujemy i 2/3 okruchów mieszamy z miękkim masłem (resztę zostawiamy do posypania).
- Zaczynamy zabawę z wylepianiem dna i brzegów silikonowych papilotek muffinkowych.
- Miksujemy kremówkę z cukrem waniliowym na sztywną pianę i dodajemy jasną masę z ciastek.
- Muffinki napełniamy kremem i pokrojonymi kawałkami banana tworząc formę kopca.
- Górę muffinek posypujemy skruszonymi ciemnymi ciastkami.
- Schładzamy w lodówce około 2 godziny.
- Podajemy w papilotkach lub wcześniej zdejmujemy je. Uwaga, ostrożnie, kreciki są bardzo delikatne!
Wow !!! Torciki wyszły pięknie !!! Zabawa przednia a co najlepsze, można zjeść wszystkie bo są takie malutkie 😉