Prosiaczki

prosiaczki z jajek

Śniadanie jest bardzo ważnym posiłkiem rozpoczynającym dzień, dlatego zachęcamy aby poświecić kilka chwil na jego przygotowanie. Być może zaskoczycie kogoś naszym pomysłem.

Składniki:

  • jajka
  • pieprz kolorowy
  • parówki
  • ogórek zielony

 

Wykonanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
  2. Przednie części jajek nakłuwamy robiąc miejsce na uszy.
  3. Ogórka kroimy w plastry. Z plastrów wykrajamy trójkąty wielkości uszek mieszczących się w nacięciach jaj.
  4. Końcówką noża nakłuwamy w Jajkach miejsca na oczy i wkładamy tam pieprz.
  5. Parówki kroimy o plastry.
  6. W przygotowanych parówkach nakłuwamy miejsca na nozdrza prosiaka i wkładamy tam pieprz.
  7. Jajka i parówki układamy na talerzu tworząc kompozycję prosiaczka.

 

Jajka podane w formie, którą Wam przedstawiamy wywołują uśmiech na powitanie dnia.

prosiaczki z jajek

Dodamy, że przepis wygrał w drugim tygodniu konkursu „Przepis na żarty” organizowanego przez firmę
IGLOTEX S.A. promującą stronę POSTE HISTORIE.

https://www.facebook.com/prostehistorie/photos/a.451467308305261.1073741827.288563267929000/1084516715000314/?type=3&theater

nagroda

 

Zobacz również