Tajemniczy czarny łosoś

czarny łosoś

Tajemniczy czarny łosoś kusił nasze kubki smakowe od czasu kiedy zobaczyliśmy przepis na stronie kuchnialidla.pl. Nasza wyobraźnia zaintrygowana nietypowym połączeniem maku z łososiem pracowała na tyle intensywnie, że musieliśmy to zrobić. W końcu daliśmy upust smakom oraz zapachom i pofantazjowaliśmy w naszej kuchni 🙂

Składniki:

  • filet z łososia
  • mak
  • opakowanie rukoli
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wody
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz
  • makaron

 

Wykonanie:

  1. Gotujemy makaron.
  2. Myjemy rukolę, przekładamy do blendera, dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, wodę, przyprawy i blendujemy aż powstanie sos.
  3. Łososia kroimy na około 2 cm kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, otaczamy w maku i smażymy na oliwie około 1 minuty z każdej strony.
  4. Rozkoszujemy się wyglądem i aromatem nietypowego połączenia smaków.

 

Ouuu…jeeee…..jakie to pyszne!!!

czarny łosoś czarny łosoś

 

Zobacz również