Sałatka z arbuza

salatka-z-arbuza-czas-na-pasje

Temperatura na dworze przekracza 35 stopni. W domu rolety zasłonięte, wentylator z całą mocą stara się mieszać powietrze. Zimny prysznic chwilowo łagodzi trud upału. Na stole mrożona kawa, a dla Was intrygujące połączenie słodko-słonego, chłodzącego smaku. Prosto, bo nadmiar wysiłku mógłby spowodować wzrost ciepłoty ciała, a tego raczej chcemy uniknąć.

Składniki: 

  • arbuz
  • ser feta
  • mięta

 

Wykonanie:

  1. Mocno schłodzonego arbuza i ser feta kroimy w kostkę.
  2. Składniki wrzucamy do miseczki i posypujemy listami mięty.

 

salatka-z-arbuza-czas-na-pasje

 

Świetna przekąska na letni czas. Nie wysilajcie się – spróbujcie 🙂

Zobacz również