Kukurydza

kukurydza-czas-na-pasje

Lubicie kukurydzę? Teraz jest najlepsza! Zdradzimy Wam sekret, jak ją przygotować, żeby smakowała wyjątkowo.

Składniki:

  • kolby kukurydzy
  • sól
  • 2 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki
  • masło

 

Wykonanie:

1.Kolby kukurydzy wrzucamy na wrzątek, dodajemy mleko lub śmietankę i gotujemy 10 do 15 minut. Jeśli będziemy gotować dłużej, będzie twarda.

Jeśli chcemy zmniejszyć długość kolby, łamiemy ją przed gotowaniem. Uwierzcie, łatwiej złamać niż przeciąć.Nie solimy wody!!!

2. Ugotowaną kukurydzę smarujemy masełkiem i posypujemy solą.

3. Zjedzenie gorącej kukurydzy ułatwiamy sobie poprzez wbicie w jej końce patyczków lub wykałaczek.

 

kukurydza-czas-na-pasje

 

Już przyrządziliśmy swoje przekąski, Wam także życzymy smacznego 🙂

 

Zobacz również