Makaron z warzywami

makaron-z-warzywami-czas-na-pasje

Zastanawiacie się czasami co przygotowac na obiad szybko i smacznie? Najciekawszą opcją są makarony z….właśnie, ze wszystim co sobie wymyślimy. Metodę przyrządzania makaronu w tym stylu przywieźliśmy z Włoch. Jest bardzo prosto i przepysznie. Tym razem proponujemy Wam makaron z warzywami sezonowymi.

 

Składniki:

  • pół cukinii,
  • pół bakłażana
  • kilka szparagów
  • pomidor
  • oliwa
  • pół paczki makaronu ( u nas typu tagiatelle)
  • świeże zioła ( u nas oregano)
  • sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

  1. Gotujemy „al dente”  makaron w osolonej wodzie.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy kilka minut pokrojonego w plastry bakłażana i cukinię praz szparagi pokrojone ma mniejsze kawałki. Doprawiamy sola i pieprzem.
  3. Do warzyw dodajemy pomidora.
  4. Na patelnię dodajemy makaron. Mieszamy wszystko energicznie. Doprawiamy świezymi ziołami i podajmy ciepłe.

 

Przygotowanie dania zajmuje tylko 20 minut. Jesteśmy przekonani, że jak wypróbujecie, będziecie często wracać do tej formy podawania makaronu.

 

makaron-z-warzywami-czas-na-pasje makaron-z-warzywami-czas-na-pasje

 

Zobacz również